Va multumim pentru vizita dvs pe blog.
"Ma vad parca si acum, copil fiind, hoinarind prin poieni, cantand florilor sa rasara!..."
marți, 1 decembrie 2009
La multi ani Romania, la multi ani romani de pretutindeni!!!
Simona Dinescu- La Multi Ani! mp3
Simona Dinescu- TOATE CRENGILE-SI APLEACA
Simona Dinescu-Ce amar, mare durere(live)
Vezi mai multe video din Muzica
marți, 24 noiembrie 2009
2 piese
Cântecul reda o poveste trista de dragoste, in care o tânara fata de la tara refuza sa fuga cu iubitul in lume. Din cauza asta, este ucisa de iubit.
Simona Dinescu- Eu mireasa ma visai
In ce-a de-a doua melodie fata este iubita de doi baieti. Unul o ucide, iar cel de-al doilea incearca sa se razbune pe criminal. In final, mor amândoi baietii in lupta.
Simona Dinescu & Gheorghe Gheorghe- Esti falos si-ti pare bine
Simona Dinescu & Gheorghe Gheorghe - Foaie verde lamaita
Asculta mai multe audio Muzica
luni, 23 noiembrie 2009
Playlist video:
Simona Dinescu- Mai neicuta din Voinesti
Simona Dinescu- Anii trec si nu-mi dau seama
Simona Dinescu- Ce amar mare durere
Vezi mai multe video din Muzica
Simona Dinescu- Neica din Nucet
V
Simona Dinescu- Ma uit la viata cum trece (1)
Simona Dinescu-cantecul strainului
Simona Dinescu-Omule ce-n asta viata ai fost necajit
Vezi mai multe video din Muzica
Simona Dinescu-Esti falos si-ti pare bine
duminică, 22 noiembrie 2009
Angela Marinescu despre Simona Dinescu
Vocea stralucitoare a Simonei Dinescu, cu mari posibilitati expresive, pune in valoare cantecele muntenesti culese sau zamislite din sufletul solistei inflorat de farmecul aparte al traditiei folclorice.
Vasilica Ghita Ene despre Simona Dinescu
sâmbătă, 21 noiembrie 2009
Galerii foto
Sarbatoare campeneasca in comuna Runcu-2009
Alaturii de dl. Nicolae Mihai Gruia
Alexandru Patrascu
vineri, 20 noiembrie 2009
Buna ziua!
Este din Muntenia si canta de cand se stie."Glasul meu nu este scolit , in niciun fel” modelul de viata a fost mama unul simplu si natural, mama care „initial a cântat prin sat, apoi a renuntat”.
«Ca talent, o mostenesc pe mama, care mai cânta prin sat, dar s-a lasat repede. O auzeam oricum, mereu, cântând prin casa. De la ea mi-a ramas si mie talentul. Nu am facut niciun fel de scoala in domeniu si sunt cu atât mai mândra, cu cât glasul meu este, in totalitate, natural si neprelucrat».
"Ma vad parca si acum, copil fiind, hoinarind prin poieni, cantand florilor sa rasara!...Realizez ca nu am cantat in zadar; impletesc cu bucurie acum, mladite de cantec popular, rasarite si culese din zona de unde vin, Bucsani- Dambovita, variante tematic, adunate, iata, intr-un buchet pretios sufletului meu!"
Primul spectacol oficial la vârsta de sase ani, la "Cântarea României". La 12 ani, a intrat in Ansamblul "Ioan Dalles", din localitatea sa natala, Bucsani. Mai târziu, a ajuns in Ansamblul "Ghiocelul" din Târgoviste. La 23 de ani, a obtinut si cel mai important premiu din cariera ei. «Era in 2003, la Festivalul «Pe deal, la Teleormaneni». Am luat premiul I si premiul oferit de Radio "Antena Satelor", la acelasi festival. In aceeasi perioada, cei de la "Antena Satelor" m-au invitat in studio, desi inca nu aveam inregistrari orchestrale. Tot in 2003, am avut debutul artistic adevarat, la Sala Mare a Palatului, unde am luat un nou premiu al Antenei Satelor». Cât despre modele, povesteste ca, pe lânga mama ei, i-a mai indragit foarte mult pe Ileana Sararoiu, Maria Ciobanu, Ion Dolanescu, Rodica Bujor, Maria Lataretu.
In anul de debut 2003 apare si primul album cu numele "Mai neicuta din Voinesti" a fost imprimat alaturi de Orchestra "Doina Gorjului"
Simona Dinescu - Mai neicuta din Voinesti
iar cel de-al doilea ablum "Ma uit la viata cum trece" a fost inregistrat cu Orchestra din Chisinau, dirijata de Nicolae Botgros
Simona Dinescu - Ma uit la viata cum trece